Policia sekuestron dy armë pa leje në Prizren

Policia e Kosovës ka sekuestruar dy armë pa leje në dy raste të ndara në Prizren.

Sipas policisë në rastin e parë zyrtarët patrullues ndaluan një automjet për kontroll në rrugën Prizren-Vermice, e ku gjatë kontrollit policët gjeten në pronësi ilegale një arme të tipit revole Bereta si dhe 16 fishek kalibër 9mm.

Ndërsa rasti i dytë ndodhi në rrugën “Wesli Clark”, në Prizren, ku një person i dyshimtë kishte kanosur një qytetarë duke ja drejtuar armën e mbushur. I dyshuar u arrestua nga Njësia e Reagimit të Shpejte të policisë, ku gjatë kontrollimit ju gjete një armë e tipit revole dhe 6 fishek të cilët i posedonte i dyshimti.

Njoftimi i plotë:

       Policia në Prizren gjatë realizimit të detyrave gjeti dhe sekuestroi dy armë në pronësi ilegale. Në rastin e parë zyrtarët patrullues ndaluan një automjet për kontroll në rrugën Prizren-Vermice, gjatë kontrollit policët gjeten në pronësi ilegale një arme të tipit revole Bereta si dhe 16 fishek kalibër 9mm.

      Me këtë rast u procedua penalisht i dyshimti D. K i lindur në vitin 1995, rasti po vazhdon të hetohet në procedurë të rregullt.

       Në rastin e dyte patrulla policore u informua se në rrugën “Wesli Clark”, në Prizren, një person i dyshimtë kishte kanosur një qytetarë duke ja drejtuar armën e mbushur. I dyshimti u arrestuan nga Njësia e Reagimit të Shpejte të policisë, ku gjatë kontrollimit ju gjete një armë e tipit revole dhe 6 fishek të cilët i posedonte i dyshimti.

       Përveç kanosjes dhe mbajtjes ilegale të armës i njëjti rezultonte edhe nën ndikim e alkoolit me 1.61 promil.

      Pasi u informua prokurori i Shtetit i dyshimti R.B i lindur në vitin 1982 u ndalua në mbajte në afat prej 48 orë. Me rastin po merren njësia e hetimeve në Prizren.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *