Qeveria ndan gjashtë milionë euro për gastronominë

Qeveria e Kosovës ka ndarë gjashtë milionë euro për subvencionimin e bizneseve që janë dëmtuar nga mbyllja dy javëshe për parandalimin e përhapjes së pandemisë Covid-19.

Ministri i Financave, Hekuran Murati në mbledhjen e sotme tha se përmes këtij vendimi do të mbulohet 50 përqind e qirasë dhe pagës në sektorët që janë prekur nga mbyllja.

Krahas kësaj, ekzekutivi ka ndarë edhe rreth 5 milionë euro për sektorin shëndetësisë dhe zyrtarë policorë të angazhuar në përballjen me pandeminë Covid 19.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *