Deputeti Kujtim Gashi shpalos propozimet për Pojektligjin për ndarjet buxhetire për vitin 2021

Me qëllim të plotësimit me projekte të reja të Projektigjit mbi ndarjet buxhetore për vitin 2021, deputeti Kujtim Gashi propozoi njëzet e dy (22) amandamente në Kuvendin e Republikës së Kosovës.

Amandamentet e propozuara janë:

1. Ndërtimi i impiantit të ujërave të zeza në Nashec-Tupec të Prizrenit’

2. Infrastruktura në Dragash: 

-Asfalltimi i rrugës Restelicë-Strazimir 

-Asfalltimi i rrugës Pllajnik-Xërxe

-Asfaltimi i rrugës Kapre-Rrence

3. Infrastruktura në Prizren: 

-Rregullimi i rrugës ‘Barut-hane’

-Rregullimi i rrugës ‘Qafa e Lezit-shtëpia malore Struzhe’ 

-Rregullimi i rrugës Shëpia malorëve-Guri i Zi’

4. Qendra Historike e Prizrenit (rritja e fondit)

5. Themelimi i Fondit Rinor

6. Muzeu i Gjenocidit-Prishtinë

7. Rregullimi i shtratit të lumit Lepenc dhe Nerodime në Kaqanik

8. Vazhdimi i renovimit të Stadiumit ‘Përparim Thaqi’

9. Vazhdimi i ndërtimit të Stadiumit në Zhur

10. Vazhdimi i renovimit të Stadiumit të Drenasit

11. Vazhdimi i projektit për rehabilitimin e rrugës Zhur-Dragash

12. Ndërtimi i aneksit të gjimnazit “Skënderbeu” në Kaqanik

13. Ndërtimi i ShFMU “Emin Duraku” në Kaqanik

14. Ndërtimi i Qendrës Rinore në Prizren

15. Ndërtimi i infrastrukturës në Kaqanik:

-Ndërtimi i rrugëve në zonën urbane të qytetit

-Rregullimi dhe asfalltimi i rrugës që lidhë vendbanimet: Gërlicë-Kaçanik i vjetër-Stagovë-Runjevë

-Ndërtimi dhe asfalltimi i rrugës alternative në fshatin Biqe

-Zgjerimi i rrugës, ndërtimi i trotuarit dhe ndriçimit publik në rrugën ‘Ramadan Xhokli’-Koxhaj

-Rehabilitimi i segmentit rrugor ‘Komandant Bardhi’-K i Vjetër-Begracë

-Ndërtimi dhe asfaltimi i rrugës ‘Ismajl Raka’

-Asfaltimi i rrugës ‘Hamëz Jashari’ dhe ‘Martirët e Lirisë’

-Asfaltimi i rrugës Kotlinë-Ivajë:

-Ndërtimi i rrugës Viti-Kërbiliq-Kaqanik

16. Ndërtimi i objektit të Shërbimit të Zjarrfiksave dhe Shpëtimit në Kaqanik

17. Rregullimi i stadiumit ‘Blerim Thaqi’ në Xërxe të Rahovecit

18. Infrastruktura sportive në Malishevë:

Salla e sporteve në Drenoc-Malishevë

Salla e sporteve në Lubizhdë-Malishevë

19. Rregullimi i Lumit Toplluha në Mamushë-Medvec-Zojz-Piranë

20. Ngritja e shtatorës së Dëshmorit të Kombit Agim Rrahim Ramadani, në Mitrovicë

21. Restaurimi: Kulla e Ramë Bllaces-Bllacë-Suharekë

22. Rregullimi i infrastrukturës në Devedak-Shtime

Shpresoj që deputetët, do t’i japin mbështetje projekteve të propozuara nga ana ime në Kuvendin e Republikës së Kosovës, marrë për bazë që amandamentet e propozuara kanë për qëllimi avancimin e infrastrukturës në komunat e vendit. KG

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *