U mbajt dhe u transmetua në televizione lokale, Festivali i Vallëzimit Popullor Dance Pri Fest, edicioni i 3-të

Sponzorizuar nga Ministria për Kulturë, Rini dhe Sport si dhe donatorëve mbështetës, grupi organizativ i festivalit Dance Pri Fes, duke pare edhe gjendjen e krijuar nga pandemia Covid-19, ka organizuar përmes xhirimit në vendet pjesëmarëse të Ansambleve konkuruse në Festival, të organizojë dhe të shfaqë në menyrë virtuale edicioni e tretë.

Në Festibal morën pjesë: Ansambli SKENDERBEU- Korce, Ensamble KITKA – Istibanja, Ensamble VESNA – Mojkovac dhe nikoqirit SHKA AGIMI – Prizren.

Juria vlërsuese e përbër nga : prof. Artan Ibershimi, prof.Malbora Krajku dhe Kadri Skeja, ndan tre çmime për grupet garuese.

Koreografia dhe paraqitja skenike më e mirë : Ansambli SKENDERBEU

Muzika dhe dhe ritualet origjinale : Ensamble KITKA.

Kostumografia dhe elemtete origjinale folklorike : Ensamble VESNA.

Organizatori shprehet me shpresë që edicioni i 4-të të mbahet në kushte dhe rrethana më të mira dhe me publikun prezent.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *