Zafir Berisha: Rikthim në kohë, 11.03.1999 në Jeshkovë të Vërrinit u luftua për liri a vdekje!

Marsi jo rastësisht është quajtur muaji i ngjarjeve të rëndësishme historike, 11 Mars 1981 studentët ishin ata që zgjuan ndërgjegjen e përgjumur kombëtare shqipëtare nga klasa komuniste e asaj kohe, dhe bënë hapin e rëndësishëm dhe vendimtar në përpjekjet për çlirim.

Shkruan: Zafir Berisha

Përpjekjet për çlirim nuk u ndalën asnjëherë dhe po në këtë datë me 11.03.1999 koinçidon beteja e lavdishme e UCK-së për liri a vdekje në Jeshkovë, ku ranë për të mos vdekur kurrë komandant Hysen Rexhepi dhe shumë luftëtar të Njësit Special të Brigadës 125 të ZO.Pashtrikut.

Betejës së 11 Marsit 1999 i paraprin shumë beteja në Jeshkovë, Vërri e në gjithë Kosovën, në të cilat muarën pjes disa nga luftëtarët që ranë në këtë betej, mirpo u pasua edhe nga shumë beteja të tjera deri më 12 Qershor 1999 kur Kosova përfundimishtë e çlirua nga prangat e okupatorit serb dhe argatëve të tyre!

Lavdia u takon atyre që flijuan jetën për të mirën e atdheut.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *