Haki Gajraku: Çfarë “perle” gjuhësore !

Turp përtej turpit me dalë një shkresë e tillë nga Drejtoria e Arsimit.

Marre e madhe !

Lexoni e vajtoni

Poshtë ka ra katundi !

Të nderuar drejtorë të shkollave,

Dëshira ime është që të jeni mirë dhe gjithçka është në rregull. Ne jemi drejt fundit të procesit të Testit të Arritjeve brenda kornizës së bashkëpunimit që kemi kryer me ju. mora vendimin e përfaqësuesit të Ministrisë së Arsimit me një ndryshim në datën e Testit të Arritshmërisë.

Prandaj, po e ndaj përsëri këtë informacion me ju. “Testi të Arritshmëris” Provimi – Do të mbahet më 28.05.2021. Vendimi i Ministrisë është përfshirë në aneks. 

Të gjitha informacionet dhe studimet e organizatës së testit që kam ndarë me ju janë të vlefshme për datën 28.05.2021.

Testi i Arritjes do të mbahet të Premten, 28 maj 2021, sipas rregullave të Ministrisë së Arsimit për tokën dhe provimet. Ndaj të gjithë informacionin e nevojshëm të detajuar me ju. Ndonjëherë strehohem në tolerancën tuaj, sepse ne nuk mund t’i përmbushim pozitivisht kërkesat tuaja. Sidoqoftë, kjo situatë është për shkak të procesit pandemik dhe ndryshimit të detyrave të zyrtaret DKA-së. Do të t’ju falënderoja edhe një herë për interesin dhe rëndësinë tuaj. Shpresoj dhe uroj që të jemi të suksesshëm në këtë proces.

(SHENIM – Nëse një vendim i Ministrisë së Arsimit na arrin në ditët në vijim, ne do ta ndajmë atë me ju. Sidoqoftë, nëse nuk ka ndonjë vendim të ri, vendimi i fundit është i vlefshëm dhe testi do të mbahet.)

Informacionin e shkurtër të nevojshëm e kam ndarë në postën elektronike të mëparshme.

Bazuar në njohuritë dhe përvojën tonë të mëparshme;

–          Nga momenti që klasat përfundojnë më 27 maj 2021, do t’ju duhet të përgatitni klasat dhe tryezat e punës në përputhje me listat që keni. (Klasat duhet të pastrohen, ventilohen, dezinfektohen dhe dezenfektues për duar të vendosen në hyrje të secilës klasë, secili nxënës duhet ti vendoset në tavolin nga një shishe ujë para se nxënsit të jen ulur ulur).

      –      Drejtori i shkollës do të duhet të jetë në ora 08:00,

      –      Kordinatoret që jan caktuar je i njoftuar nga DKA duhet të jetë në Drejtorinë e Arsimit në orën 08:00 për të marrë materialin e Testit.

      –      Drejtuesit e klasave, që do të marrin pjesë në test, duhet të vijnë në qendrat e testimit në orën 08:30.

(çdo vëzhgues duhet të ketë një maskë)

      –      Nxënësit që do të hyjn në test duhet të jenë në qendrat e testimit në orën 09:00. (çdo nxvënës duhet të ketë një maskë)

      –      Nxënësit sipas radhës duhet të pranohen në klasa ndërmjet orës: 09.15 dhe 09.30. (Secili vëzhgues i klasës duhet të shkojë në klasën e caktuar së bashku me nxënës në klasën e tyre).

      –      Qendrat e testit duhet të mbyllen në ora, 09.45. Askush përveç drejtorit të shkollës, personelit të shkollës, koordinatorit të caktuar dhe vëzhguesve të klasës nuk duhet të jetë në ndërtesën e shkollës.

     –       Pas përfundimit të testit, koordinatori duhet të marrë materialin e testimit dhe t’ia dorëzojë atë Drejtorisë së Arsimit.

     –       Kur përfaqësuesit e Ministrisë së Arsimit të marrin materialin e testit, procesi i “Testi i Arritëshmërisë” do të përfundojë./Haki Gajraku

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *